FABRIC ART

2006 köpte jag en gammal syfabrik tillsammans med min man. Den går under namnet Fabriken och med köpet följde ett ganska stort tyglager.  Sedan när jag 2007 gick min första textiltryckskurs på Mullsjö Folkhögskola ledde detta in på att jag alltmer började skapa textila tavlor. Så Fabriken med tyger och lusten att skapa textil konst ledde så småningom till att jag startade Fabric Art.

Många tavlor är främst gjorda i textiltryck, men jag gör också tavlor av applikationsteknik, samt återanvänder gamla kläder, spetser, virkade dukar mm och blandar även olika tekniker. Min textila bakgrund har främst varit att sy kläder, både från grunden men också genom redesign/återbruk av kläder. Återbruksintresset har funnits länge och finns ännu. Det mesta går att återanvända. Flera tavlor är tryckta på gamla linnehanddukar, lakan och örngott.
Inspiration kommer från olika håll – en del tavlor har blivit inspirerade av resor jag har gjort, bl.a till Indien och Kenya. Jag skriver också dikter och ord och bilder får ibland inspirera varandra.

Utöver mina tavlor gör jag också kuddfodral, väskor, disktrasor, barnlakan mm. Även där blir det en hel del återbruk, tex väskor av gamla bonader. Det kan också bli lite olika textila produkter när andan faller på, både textiltryck och återbruk.

I Fabriken har jag numera min atelje och det finns fortfarande ett stort lager med tyger till försäljning. Där finns också möjlighet att köpa mina tavlor och mina andra textila produkter.  Fabriken ligger mellan Dannike och Äspered (utanför Borås), och är du intresserad att komma och titta vad jag har, så hör av dig. (se under Kontakt). Från nu kommer jag att ha öppet en kväll i veckan – se nyheter.

Anna-Karin Röllgårdh

KREATIVA UTBILDNINGAR
Sömnad, Stenebyskolan (1987)
Bildlinje Liljeholmens Folkhögskola(1995-1996)
Textiltryck sommarkurs Mullsjö Folkhögskola(2007-2014, 2016)